Ik probeerde mij groot te houden door te zeggen dat ik perfect wist waar we waren omdat ik hier in mijn jeugd had gewoond. Op zijn vraag hoe ik dan heette en ik mijn naam noemde, zei hij direct: “instappen, dit moet Mies weten” .

Hij vertelde toen dat hij Tom Stoop was en vanaf dat moment hadden wij een huisadres elke keer als we in Punta Cardon aan meerden. Tijdens een van de bezoeken en – ook belangrijk – na het nuttigen van diverse biertjes vertelde hij hoe hij Mies had ontmoet.

Omdat hij single was mocht hij bij grote uitzondering van de Shell vliegen van Amsterdam naar Caracas met de KLM. Toen duurde zo’n vlucht nog ruim 10 uur vliegen. Hij was tijdens die vlucht in gesprek geraakt met een leuke stewardess en had op een gegeven moment opgevangen in welk hotel ze in Caracas zou overnachten.

De Shell had voor hem een ander hotel gereserveerd, maar na aankomst had hij die reservering gecancelled en zich in hetzelfde hotel ingeschreven als waar de KLM crew verbleef.

Daar ontmoette hij die stewardess weer en kreeg het voor elkaar om met haar uit te mogen gaan. De captain moest in die tijd daar nog permissie voor geven omdat hij in den vreemde verantwoordelijk voor de hele bemanning was. Maar goed zij mochten samen op stap gaan en dat werd al gauw heel gezellig. Hij was op slag helemaal verliefd en aan het eind van de gezellige avond heeft hij haar ten huwelijk gevraagd en tot zijn stomme verbazing zei ze: Ja!

 

                                                      wp3a4fda99_0f.jpg

Drie maanden later waren ze getrouwd en nam hij haar mee naar Punta Cardon.

Dat ging niet ongemerkt. Verre van dat.

Als een lopend vuurtje ging het door de compound dat er een prachtige vrouw in het dorp erbij was gekomen en dat ze bij Tom hoorde.

Zij werd het gesprek van de dag, wat van het jaar.

Alleen hoe lovender de mannen over haar praten, hoe venijniger veel vrouwen werden. Ze hadden absoluut niets te duchten, want Mies heeft nooit naar andere mannen omgekeken. Zij was stapelgek op haar Tom en geen andere man kon wat haar betreft aan hem tippen.

Maar goed een aantal vrouwen werden stik jaloers op Mies en als zij haar of anders Tom een hak konden zetten dan deden ze dat.

 

Verder met het verhaal.

Tom werd dus weggestemd, wat betekende dat ook de Jeep niet door ging.

De familie Villerius had een goed alternatief in de vorm van een Landrover, maar aangezien zijn zonen niet mee waren naar het kamp was hij niet van plan mee te doen aan de expeditie.

 Verder

 

 

 

 

 

 

 

wp5533b116.gif