Door dit alles was die dag een van de meest pijnlijke uit mijn hele bestaan, aan de andere kant had ik hem voor geen goud van de wereld willen missen.

De eerst volgende dagen zweefde ik als op een grote roze wolk.

Eigenlijk wel gek, want ik was niet echt verliefd, maar die overgang van lelijk eendje naar een prachtige zwaan die was onbeschrijflijk.

Ma had wel in de gaten dat het bezoek mij behoorlijk geraakt had, dus de volgende dag vroeg ze of het bezoek van Babs voor mij enigszins een compensatie was voor het mislopen van Rietje.

Ik zei dat ik nog nooit zo’n mooi meisje had gezien als Babs maar dat Rietje nog steeds nummer 1 bij mij stond.

“Nou” zei ma, “Babs is inderdaad een hele knappe meid geworden, maar ze haalt het nog net niet bij Rietje, die was echt nog iets knapper”.

Ik probeerde mij voor te stellen wat dat betekende.

Als ik al een hart stilstand van wel een halve minuut had gekregen bij het zien van Babs, wat zou er met mijn hart zijn gebeurd als ik oog in oog had gestaan met Rietje.

Waarschijnlijk zou mijn hart het hebben begeven en vermoed ik nu dat ik op de dag van het bezoek van Rietje een engeltje op mijn schouder heb gehad die mij influisterde om niet vroeg naar huis te gaan.

Ik kreeg weer vrede met het leven en ma, die dat ook zag, hoopte van ganzer harte dat mijn terugkomst onder de levenden ook een gunstig invloed zou hebben op mijn  schoolwerk.

Helaas bleek dat valse hoop. Het leven diende geleefd te worden en huiswerk was daar ondergeschikt aan.

 

Ik heb later slechts één van “mijn” meiden uit Pladju  weer gezien., nl.   Rietje.  

Marina was helaas overleden en Babs kende me niet meer en weigerde verder alle contact, jammer.

 

Dit was mijn - redelijk privé - verhaal over het ontluikende leven van een jongen die voor het eerst merkt dat er een verschil is tussen jongens en meisjes.

Kortom: mijn erotische ontwaking!

 

Sjoerd

 

Index

wp5533b116.gif